FLORA I FAUNA GRADA

FLORA I FAUNA ZRENJANINA – Zrenjanin je okružen rekama i jezerima među kojima se izdvaja najveći ribnjak u evropi “Ribnjak Ečka” i Specijalni rezervat prirode Carska bara. Pored prirodnih lepota zrenjaninci su poznati i po prelepim ulicama, terasama, baštama, parkovima a tokom godine održava se nekoliko izložba pasa, ptica i drugih životinja…

Radnici rasadnika JKP „Čistoća i zelenilo“, krenuli su sa sadnjom cveća u gradskim lejama. Staro cveće je izvađeno, potom se radilo na pripremi leja za sadnju, a nakon toga zasađeno je novo cveće.Grad je procvetao, a samim tim i dobio na lepšem i atraktivnijem izgledu. Do sada je cveće posađeno u lejama u centru grada, ispred Biblioteke, Katoličke crkve i u rundelama ispred gradske kuće.

ZRENJANIN – ЗРЕЊАНИН

FLORA I FAUNA GRADA 1Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar.

Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1.326 km2), najveći grad u Autonomnoj pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji, a u njemu živi oko 130 hiljada stanovnika i više od 20 nacija.

Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje još 1326. godine…

Sva prava zadržana © Volim Zrenjanin media 2020 – Kontaktirajte nas putem mejla:
POŠALJITE MAIL