Danas se obeležava Dan planete Zemlje

Zrenjanin – Dan planete zemlje

Dan planete Zemlje jedan je od najvažnijih datuma u kalendaru globalnih događaja. Ovaj dan se proslavlja svake godine 22. aprila, a njegov cilj je podizanje svesti o važnosti očuvanja naše planete i njenih prirodnih resursa.

Istorija ovog dana ide čak u 1960. godinu, kada je američki senator Gejlord Nelson organizovao prvu ekološku kampanju u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Cilj ove kampanje bio je da se javnost upozna sa različitim ekološkim problemima i potrebom da se očuvaju prirodni resursi.

Prvi Dan planete Zemlje zvanično je obeležen 22. aprila 1970. godine, a inicijativa je pokrenuta u Sjedinjenim Američkim Državama. Tog dana više od 20 miliona ljudi učestvovalo je u protestima i demonstracijama širom SAD, zahtevajući bolje zakonske mere za zaštitu životne sredine.

Ovaj dan je važan ne samo radi promovisanja ekološke svesti već i radi podizanja svesti o klimatskim promenama i zagađenju vazduha i vode. Njegov cilj je da podstakne svakog pojedinca, organizaciju, kompaniju i vladu da preduzme korake ka održivijoj budućnosti.

Dan planete Zemlje 2023 – „Uložimo u svoju planetu”

Svake godine bira se specifična tema Dana planete Zemlje pomoću koje se promovišu ovaj dan i svi događaji koji se organizuju tim povodom. Teme su obično usko povezane sa aktuelnim dešavanjima u svetu i trenutnim trendovima.

Ovogodišnja tema Dana planete Zemlje je osmišljena da ubedi kompanije, vlade i građane širom sveta da ulažu u našu planetu kako bi poboljšali životnu sredinu i omogućili našim potomcima bolju i sigurniju budućnost.

Kako vi možete napraviti promenu nabolje?

Pojedinci svih uzrasta takođe mogu napraviti veliku razliku uz male promene u svakodnevnom načinu života. Isključite svetla i uređaje kada ih ne koristite. Više se šetajte i koristite bicikl ili gradski prevoz umesto automobila. Smanjite plastični otpad korišćenjem flaša za vodu za višekratnu upotrebu i platnenih cegera. Sami pravite svoje obroke koje ćete nositi na posao ili u školu i tako smanjite korišćenje plastične ambalaže i nepotrebno bacanje hrane.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px